Chocolate Chip Muffins

Praktisch gezien zijn het niet echt chocolate chip muffins maar eerder hagelslag muffins, dit bij gebrek aan chocolate chips! Dit kan uiteraard makkelijk vervangen worden.

(Gebaseerd op Warme muffins met bosbessen en amandelen uit ‘Makkelijk vegetarisch’)

12 muffins

250 g bloem
1 kleine koffielepel bakpoeder
150 g suiker
300 ml melk (sojamelk van Provamel of Alpro)
50 g boter, gesmolten (sojaboter van Provamel of Alpro)
1 lijnzaadei
4 eetlepels hagelslag (of chocolate chips)
1 koffielepel cacao
Extra hagelslag

Meng de bloem, het bakpoeder, de suiker, de cacao en de hagelslag in een kom. Men in een andere kom de melk, de boter en het ei, klop dit goed. Voeg dit bij het droge mengsel en klop goed door elkaar zodat er geen klonters overblijven.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200Β°C.
Neem een muffinbakvorm en bekleed deze met papieren vormpjes. Giet hierin het muffinmengsel (ik doe ongeveer 2 eetlepels per vormpje – als er dan nog wat over is kan je het nog beter verdelen over de verschillende vormpjes). Bestrooi met wat extra hagelslag. Zet dit ongeveer 25 minuten in de oven en je muffins zijn klaar!


Ze zijn het lekkerst als je ze een nachtje in de koelkast laat staan.


6 thoughts on “Chocolate Chip Muffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s