Whole Foods Love en een tweede keer Sagar – Londen, dag 4 + 5.

Dit is de laatste Londen-post, binnenkort kunnen jullie terug ‘normale’ posts verwachten ;)! Onze laatste volledige dag in Londen reserveerden we voor een bezoek aan Portobello Road om uit te komen bij de Whole Foods Market in Kensington.

We vertrokken ’s middags naar Portobello Road, een leuk straatje vol met marktkraampjes vol eten, kleding en veel antiek. We kuierden langs de kraampjes door tot we aan Banger Bros kwamen. Een hamburger zaak, niets speciaal op het eerste zicht tot we op de kleine menukaart een veggieburger zagen staan. J. had honger gekregen en besloot er eentje te bestellen. Bij de eerste hap was het heel erg stil, gevolgd door ‘dit is de beste burger ooit‘. Uiteraard wou ik toen ook een hapje proeven. Inderdaad, de beste burger ooit. Het was een soort seitan-achtige burger met rucola, paprika en aïoli. Deze Banger Bros was vrij klein maar had veel aantrek. Bovendien merkten we dat alles biologisch was en ze hun frietjes ‘Belgian style‘ maakten (duidelijk gemaakt door een kartonnen doosje in de Belgische vlag). Overheerlijk!

Na Portobello Road uit te wandelen kwamen we op een ingewikkeld kruispunt. Een van deze straten moest ons naar de Whole Foods Market brengen, maar welke? Onze ervaring met de weg vragen in Londen was alleen maar positief, dus deden we dat opnieuw. Een leuk uitziende dertiger hielp ons graag, hij vroeg waar we juist moesten zijn, “The Whole Foods Market“, “Oh, that’s my wife’s temple!“. Positief contact en de juiste route te weten gekomen.

Ons originele plan was om bij Saf iets te eten, we hadden echter niet zo veel honger. Ik besloot te gaan voor een pannenkoek (crêpe) met chocoladesaus en J. nam een mokka-milkshake. Beiden waren erg lekker! De salad bar, de taco’s en wraps zagen er eveneens heerlijk uit.
De winkel zelf was een echt walhalla. Ik zou er uren in rond kunnen lopen, ware het niet dat J. me af en toe terug op aarde bracht. We namen enkele vegan kazen en vervangers (cheezly, cheatin’) mee om te proeven. Het mooiste kwam echter toen ik aan de sectie ontbijtgranen kwam.

Zoveel keuze! We hadden de Country Crisp met chocolade van Jordan’s al geprobeerd als ontbijt. Omdat onze smaakpapillen hierdoor ’s ochtends zo goed verwend werden, besloten we nog zo’n doos mee te nemen en namen de Country Crisp Chuncky Nuts ook mee. Verder gingen een aantal fruitsappen, brood en chips in onze boodschappentas.
Ware het niet dat de prijs nogal hoog ligt bij de Whole Foods, zou het dè perfecte winkel zijn.

’s Avonds gingen we opnieuw bij Sagar eten, opnieuw was het tongstrelend.

     

Onze laatste dag in Londen liepen we wat rond in het centrum, iets wat we nog niet gedaan hadden. We gingen naar Trafalgar Square en rustten wat uit op een bankje. Eigenlijk waren we op zoek naar een boekenwinkel, maar vonden er jammer genoeg geen. In St. Pancras station toch eentje gevonden en een paar boeken gekocht. Daarna was het tijd om terug op de trein naar Brussel te stappen. Tot ziens Londen!

10 gedachtes over “Whole Foods Love en een tweede keer Sagar – Londen, dag 4 + 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s