Zij doen het goed! – Kudzu

In dit project ‘Zij doen het goed!‘, komt er telkens iemand aan bod die een inspirerend initiatief heeft opgestart. Uiteraard heeft dit initiatief telkens een vegetarische/veganistische en/of ecologische component. Zo krijgen jullie de kans om nieuwe dingen te leren kennen en zelf ook een beetje geïnspireerd te geraken!

We laten Millie van de allerleukste eco webshop Kudzu (waar ik het reeds eerder over had) aan het woord: 

Kudzu bestaat uit een team van 2 gepassioneerde mensen, Valentijn en Millie. Ons eigen verhaal begon 6 jaar geleden toen we gingen samenwonen. Op dat moment hadden we al een hart voor de natuur, maar in het dagelijks leven hielden we daar niet echt rekening mee. Tot we eens samen naar de supermarkt gingen en een ecologisch wasproduct uitprobeerden. Na een eerste test bleek dat helemaal niet slecht te werken en gingen we steeds meer en meer conventionele producten vervangen door eco-producten. Tot we tot de vaststelling kwamen dat er in België niet zoveel te vinden was en dat er toch al heel wat producten bestaan ter vervanging van milieuvervuilende producten. Ik (Millie) was nog volop de weg aan het zoeken in mijn leven en plots kwam ik op het idee om een winkel te beginnen. Valentijn, die al enkele jaren actief was als zelfstandig webdesigner, had al ervaring met het maken van webshops en daarom kwam het idee om eerst een webshop te starten omdat dit budgettair gemakkelijker is.

Niet alleen onze webshop is ecologisch, maar dus ook het team achter de webshop. We leren iedere dag nog bij en zetten een stapje met een keer in de groene richting. Zo zijn we ondertussen vegetariërs (nog net geen veganisten), bezitten we geen auto, hebben we zo weinig mogelijk elektronica, is het hier alle dagen warme truiendag en zo verder. De volgende stap is wat sparen om ons huisje wat beter te isoleren.

Bij de werking van de webwinkel vonden we het erg belangrijk dat alles wat we deden een grote inzet moest zijn om een zo laag mogelijke impact te hebben op het milieu. Onze producten kunnen op 3 manieren ecologisch zijn: ofwel zijn ze ecologisch geproduceerd, ofwel zijn ze ecologisch in gebruik en liefst van al zijn ze een combinatie van de 2. Maar het allerbelangrijkste: ze hebben allemaal gegarandeerd een zeker eco-gehalte.

En ook achter de schermen doen we flink ons best. Al het papier dat we gebruiken is gerecycleerd, de pakjes worden verstuurd in afgedankte dozen van winkels, opgevuld met oude kranten en worden met de bakfiets naar de post gebracht. Het is ecologischer om de pakjes per post te versturen dan dat ieder met z’n wagen naar onze winkel zou komen, mochten we die hebben.

1 februari 2012 was een heel speciale dag voor ons. We vierden ons 3-jarig bestaan, lanceerden een nieuwe website en schreven ons eerste blog-artikel. We vinden het echt een groot feest omdat we in die jaren veel steun gehad hebben aan al onze fans en ook veel interessante eco-minded mensen en collega’s leren kennen hebben. Kudzu oprichten is het beste wat we ooit gedaan hebben in ons leven, want van de eerste dag was het een hele verrijking.

Het nieuwe design van onze site is gebaseerd op een enquête die we eerder opgemaakt hadden. Daaruit bleek dat er nog wat mankementjes waren en omdat iedere klant koning is hebben we hiermee zoveel mogelijk rekening gehouden. De veranderingen die gebeurd zijn: grotere foto’s, een betere indeling van de categorieën, een blog, reviews, duidelijke aanduiding of het artikel in voorraad is of niet, nieuwe producten staan beter in de kijker, extra info per product (ingrediënten, productieproces, …), afmetingen en inhoud staan op een prominentere plaats en een Franstalige en Engelstalige versie.

Dankje voor deze leuke post Millie! Moest iemand nog twijfelen… Niet doen, ga gewoon eens kijken op deze fantastische webshop en laat je verleiden door de leuke producten. Persoonlijk ben ik vooral fan tijdens de feestdagen, op Kudzu kan je namelijk leuke cadeautjes vinden die erg bruikbaar zijn èn een hoog ecogehalte hebben. 

Vorige posts in deze categorie:
Bio’ty Lab
Happy Herbi 
I love Eco 

Advertenties

Een gedachte over “Zij doen het goed! – Kudzu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s