Wandelen in het Schulensbroek

J. en ik genieten graag van een stukje natuur in de buurt. Het leuke is dat we enkele mooie plekjes in onze omgeving hebben. We stoten hier vooral op dankzij Natuurpunt. Ondertussen kan ik een aantal negatieve dingen over Natuurpunt aanhalen, maar ik vind het geweldig dat ze er voor zorgen dat er toch een aantal natuurgebieden beschermd en beheerd blijven.

Vorige week maandag maakten we een wandeling in het Schulensbroek.
Het Schulensbroek is een verdwaald polderlandschap wat zich centreert rond het Schulensmeer in Schulen/Lummen/Linkhout. Dit zorgt ervoor dat veel weide- en watervogels hier aan hun trekken komen.

Omdat we geen zin hadden om de grote wandeling van 10 km te doen, dachten we deze van 7 km te wandelen. We hadden er echter op voorhand niet aan gedacht dat sommige delen (gelukkig!) afgesloten zijn tot 31/05 om de broedende vogels niet te storen. Daarom wandelden we tot in de helft van de 5km-wandeling en weer terug. In het midden pauseerden we echter even, want een weide vol met schapen en lammetjes, daar kan ik uren naar kijken!

Het leuke aan deze wandeling is dat je door een hekje moet wat je door deze weide vol met deze wollige schatten stuurt. Wat nog leuker is, is dat er een bank in deze weide staat, waar je de schapen rustig kan bestuderen. (De criticus in mij vraagt zich echter wel af wat er met deze beestjes gebeurt…)

Binnenkort gaan we nog een keer terug om de grote wandeling te maken. Moest je geïnteresseerd zijn in dit mooie stukje Belgisch Limburg, neem dan een kijkje op de website van het Schulensbroek of op die van Natuurpunt, waar je ook het wandelplan vindt.

Advertenties

2 gedachtes over “Wandelen in het Schulensbroek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s