Aardappelsalade op z’n plantaardigst

Een lekkere aardappelsalade, dat is toch het ideale zomerse bijgerecht, niet? Normaal gezien is het een vrij grote vetbron zo’n aardappelsalade… Veel versies bestaan voor de helft uit mayonaise. Een veganistische versie heeft dan toch wat voordelen aangezien veganaise minder vet bevat dan mayonaise (nog altijd genoeg vet hoor ;)).

Aardappelsalade

Voor 4 tot 6 personen

1 kg krielaardappeltjes
Enkele lepels veganaise
Handvol peterselie
Kleine handvol bieslook
Halve rode ui, fijngesnipperd

Kook de aardappels tot ze gaar zijn en snijd ze in de helft of in vier.
Doe ze in een kom en voeg de veganaise toe, knip de peterselie en bieslook in stukjes en voeg de fijngesnipperde ui toe.
Meng en geniet.

Ik gebruik meestal een mengeling van gewone en wilde peterselie, maar je gebruikt natuurlijk wat je zelf het lekkerst vindt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s