Citroen Veggie Pasta

Hmmm pastasalade… dat kan ik elke dag eten. Het is niet alleen supermakkelijk maar ook nog eens lekker en met de goede keuze van pasta en toevoegingen best gezond. Bovendien is het lekker om ’s avonds warm te eten en de volgende middag er een heerlijke koude lunch aan over te houden (it beats a sandwich!).

Citroen Veggie Pasta

Voor 4-6 personen

1 pak volgranen penne (of andere pasta)
300 à 400 gr verse spinazie

1 bakje olijven (150gr)
1 handvol basilicum
1 handvol wilde peterselie

1 citroen
1/2 cup edelgist (nutritional yeast)
2 tl gedroogde knoflook of fijngesneden verse knoflook
olijfolie (EV)
zwarte peper

Kook de penne.
Doe ondertussen het sap van de citroen, de edelgist en de knoflook in een kommetje en roer. Voeg naar believen wat olijfolie en zwarte peper toe.
Je kan de penne laten afkoelen of hem warm serveren. Wanneer je de pasta warm serveert, zal de spinazie een beetje gaar worden. Voeg de spinazie en olijven toe en snipper de kruiden fijn bij de pasta.
Giet de dressing op de pastasalade.

Rauwe stukjes paprika en maïs zijn een lekkere toevoeging aan deze salade. Laat je creativiteit gaan en voeg groenten toe!

Advertenties

4 gedachtes over “Citroen Veggie Pasta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s