Eetdagboek van een Beginnende Vegan

Het is alweer meer dan een week geleden dat ik nog iets over mijn ervaring als beginnende veganiste gedeeld heb. Bij deze een kort overzicht voor de schieuwnierigen!

Woensdag, 12 september
’s Avonds uiteten in de Levensboom (Hasselt, BE), altijd genieten!
Voorgerecht: sesampannenkoekje (zonder kaas)
Hoofdgerecht: de dagschotel; gierst-polentaburger met rijst-groententorentje, slaatje en verse groenten
Nagerecht: apple crumble… (looooooove)

Donderdag, 13 september*
Ochtend: boterham met aardbei-citroenjam
Middag: Turks brood met sla, rode kool, … en gemarineerde seitanstukjes
Avond: Penne all’arrabbiata
Snack: Gigantische chocolate chip koek

Vrijdag, 14 september*
Ochtend: brood met bramengelei, een soort seitanbeleg, seitansalami en kaaz + twee pannenkoekjes met gelei
Middag: Chili met rijst
Avond: Groentencurry, aardappelcurry en een minisalade met rijst
Snack: chips

(Foto credit: ar-conference.com)

Zaterdag, 15 september*
Ochtend: pistoléts met aardbeiengelei en chocomelk
Middag: Goulash met rijst
Avond: Groentenschotel met… rijst
Snack: appel

Zondag, 16 september*
Ochtend: brood met rode vruchtengelei, seitanbeleg en kaaz + minipannenkoek met gelei
Middag: een croque monsieur, twee boterhammen met aardbeigelei en chocomelk
Avond: aardappelen, sperziebonen en de zomerburger van La Vie Est Belle

Maandag, 17 september
Ochtend: Boterham met aardbeiengelei en chocomelk
Middag: Groentensoep
Avond: aardappelen, wortels + erwtjes en een alpro burger

(Foto credit: ar-conference.com)

Dinsdag, 18 september
Ochtend: Jordan’s Country Crisp Chocolade met hazelnootmelk
Middag: Groentensoep met olijfbrood met artisjokpasta, komkommer, rode paprika en olijven
Avond: Wortels, erwten, paprika en ajuin met rijst
Snack: speculoos

Woensdag, 19 september
Ochtend: Jordan’s Country Crisp Chocolade met hazelnootmelk
Middag: Olijfbrood met artisjokpasta, komkommer en olijven, geroosterd brood met Tofutti cheddar kaaz en on the side een stuk tofuworst
Avond: Gewokte wortels, paprika en sojascheuten met sobanoodles, een groentenloempia en een pikant sausje op basis van sojasaus

*Donderdagmiddag (13/09), vrijdag, zaterdag en zondagochtend at ik op de International Animal Rights Conference. Een zeer interessante conferentie, waar ik wat meer over dierenrechten, veganisme, en m’n eigen standpunten leerde. Wat ik er eerlijk gezegd het geweldigst aan vond, was dat alles vegan was (en lekker!). Het enige “nadeel” was dat er bij elk gerecht rijst geserveerd werd.
Advertenties

3 gedachtes over “Eetdagboek van een Beginnende Vegan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s