Vegan MoFo #17 – Chocolade Havermout Koekjes

In het weekend bak ik graag. Taart, (cup)cakes, pannenkoeken, wafels, en koekjes. J. helpt het liefst als het koekjes zijn. Voor sommigen komt het misschien nogal kneuterig over, een jong getrouwd koppel dat samen koekskes bakt. Maar wij vinden dat aangenaam en gezellig.

Afgelopen zondag zijn we eens creatief geweest. Eigenlijk was het ‘per ongeluk creatief’, na een fout gemaakt te hebben, hebben we wat geΓ«xperimenteerd en het was geslaagd!

Chocolade Havermout Koekjes (gebaseerd op Chocolate Chip Cookies uit Vegan Cookies Invade Your Cookie Jar)

1/3 cup suiker
1/3 cup bruine suiker

1/2 cup gesmolten boter (Alpro bakken & braden)
1/2 cup hazelnootmelk
2 el gemalen lijnzaad
1 tl vanille extract
2 cups havermout
1 cup volle bloem
1/2 tl natrium bicarbonaat
2/3 cup zwarte chocoladedropjes (of chocolade in stukjes gehakt)

Doe de suikers samen met de gesmolten boter in een kom, roer deze tot de suiker is opgelost in de boter.
Roer de hazelnootmelk, het lijnzaad en het vanille extract er doorheen.
Voeg het natrium bicarbonaat en de havermout toe en roer.
Zeef dan ongeveer de helft van de bloem erbij en voeg geleidelijk aan toe, het kan zijn dat je wat minder dan 1 cup nodig hebt.
Roer de chocoladedropjes erdoor.
Verwarm je oven voor op 185Β°C.
Ik maak dan balletjes van het deeg die ik platdruk tussen mijn handpalmen.
Plaats de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
Zet de koekjes ongeveer 12 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster.

Advertenties

9 gedachtes over “Vegan MoFo #17 – Chocolade Havermout Koekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s