16. Meatless Monday : Hartige Ontbijttaart / Frittata

Read this post in English *click*

Deze hartige ontbijttaart lijkt op de Italiaanse frittata of de Spaansa tortilla, maar met een twist. We gebruiken geen eieren en bekomen zo een gezondere, plantaardige versie.
Als je in plaats van couscous, aardappelschijfjes gebruikt, krijg je een meer ‘traditionele’ tortilla. Voel je vrij om dit recept aan te passen en groenten of kruiden toe te voegen! (Dit recept verscheen eerder in Visita Magazine 09)

Hartige Ontbijttaart / Vegan Frittata | De Groene Keuken

Hartige Ontbijttaart / Vegan Frittata

4 personen

¼ cup (40 à 50 gr) couscous
1 ui
3 tenen look
Scheutje zonnebloemolie
250 gr tofu
200 gr spinazie
2 tl pesto
1 tl mosterd
¼ tl kurkuma
2 tl tahini
1 tl maïzena of arrowroot
1/3 cup (80 à 100 ml) ongezoete soja- of rijstmelk
2 el edelgist
2 el sojasaus

Maak je couscous klaar door eenzelfde hoeveelheid water erop te gieten, zo wordt deze snel zacht.
Snipper de ui fijn. Plet de knoflook en hak deze in kleine stukjes.
Verhit de olie in een grote pan op een middenhoog vuur. Bak de ui en look hierin tot deze zacht en helder worden. Voeg de spinazie in kleine beetjes toe, tot deze zacht wordt.
Verbrokkel de tofu in een blender of keukenrobot en voeg de pesto, mosterd, kurkuma, tahini, maïzena, melk, edelgist en sojasaus toe. Mix tot dit een smeuïge brij wordt.
Voeg het tofumengsel toe aan de ui, knoflook en spinazie en meng goed door elkaar.
Giet dit in een ingevette bakvorm en plaats dit 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Laat de ontbijttaart afkoelen en eet smakelijk!

Hartige Ontbijttaart / Vegan Frittata | De Groene Keuken

Vind je dit een beetje veel werk voor ’s ochtends? Maak de ontbijttaart dan de dag voordien klaar en warm ze ’s ochtens eventjes op. Ook lekker als lunch met een frisse salade erbij.

Hartige Ontbijttaart / Vegan Frittata | De Groene Keuken

Advertenties

3 gedachtes over “16. Meatless Monday : Hartige Ontbijttaart / Frittata

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s