24. Travel Tuesday – Arles, Frankrijk: Chez Félix

Read this post in English *click*

Vorige week gingen J. en ik naar Frankrijk, een last-minute beslissing om nog even naar het warmere zuiden te trekken. De schrik om goed eten te vinden zat er echter in. Frankrijk is niet het meest veggie-vriendelijke land. We hebben echter goed onze plan kunnen trekken én lekker gegeten!

Vegan in Arles, France | De Groene Keuken

De eerste volledige dag waren we in Arles. Ik was razend benieuwd naar de Camarague, dus besloten we inkopen te gaan doen in een biowinkel, La Vie Claire. We waren opgetogen met het vegan aanbod! Er stonden een aantal spreads die niet koel moesten bewaard worden en in de koelkast stonden o.a. worstjes, verschillende soorten tofu, humus en een soort sojakaas. Heel erg benieuwd naar de sojakaas, kochten we deze met pepersmaak. We namen ook een doosje hummus mee en een auberginespread. ’s Middags picknickten we in de Camargue, met zicht op enkele flamingo’s en tal van andere vogels. De sojakaas (van Sojami) was overheerlijk, als je ooit in Frankrijk bent moet je hiernaar op zoek!
De Camargue viel trouwens een beetje tegen, onze picknickplaats was prachtig, maar de rest is heel erg toeristisch en de bekende Camargue paarden staan overal heel zielig, gezadeld klaar om ritjes mee te gaan maken of op een stukje wei zonder gras.

La Vie Claire, Avenue de Stalingrad 61, Arles
di-do 09u00-13u00 15u00-19u30
vr-za 09u00-19u30

Vegan in Arles, France | De Groene Keuken

’s Avonds keken we uit naar lekker eten bij Fad’Oli. Toen we hier aankwamen bleek het echter gesloten te zijn, er hing nergens iets op met de openingsuren. Teleurgesteld. Gelukkig had ik ook Chez Félix op Happy Cow zien staan en gelukkig was dat niet ver wandelen. We gingen binnen en vroegen aan de kok of er ‘végétalien‘ gerechten waren. Enthousiast antwoordde hij ons dat de soep vegan was en de Aziatische curry wok ook. Voor de zekerheid vroegen we of dit zonder eieren en zuivel was – dat was allemaal in orde! Gelukkig dat we eten gevonden hadden, gingen we op het terras zitten, langs de oude Romeinse Arena. De soep was pompoensoep, die lekker van smaak was, maar we toch nog wat extra peperden. De wok was o.a. spinazie en linzen met een kokos-currysaus en rijst. Het smaakte ons enorm en we waren blij met het mooie plein waar we zaten, een fijne temperatuur en uiterst vriendelijke bediening. Als je dus ooit in Arles bent, ga zeker langs bij Chez Félix, hij zal vast weer een vegan gerecht op de kaart staan hebben!

Chez Félix, Rond point des Arènes 32b, Arles
Open do-di 11u00-15u00 19u00-22u00

Advertenties

4 gedachtes over “24. Travel Tuesday – Arles, Frankrijk: Chez Félix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s