Nieuws uit Veganville #1

Wat is er beter dan op de voorbije week terug te kijken op maandag? Ja, er zijn altijd wel eens mindere dingen gebeurd in een week. Maar het is leuker om naar de positieve en toffe dingen te kijken. En, laat ons eerlijk zijn, op een maandag kunnen we dat allemaal gebruiken. Daarom bundel ik vanaf nu regelmatig op maandag dingen die ik leuk vond de afgelopen week (naar het voorbeeld van mijn favoriete blog: Bonzai Aphrodite). Daarbovenop geef ik ook een overzicht van interessante artikels die te maken hebben met veganisme of groen(er) leven. Hopelijk vinden jullie het ook boeiend!

Ik doe trouwens mee aan de Just Eat Foodblog contest. De Groene Keuken is de enige vegan blog die er tussen staat. Het zou héél leuk zijn als jullie DGK goede punten geven, eeuwige dankbaarheid!

vegan kaas l De Groene Keuken

Blije dingen

een heel proces volgen om vegan kaas te maken en achteraf genieten van de hemelse smaak l snuisteren in kookboeken l havermout l starten met nieuwe projecten l ons huis stilletjes aan zien vorderen l een geweldige vriendin die helemaal enthousiast is over de vegan challenge ♥ l pizza-avonden l lekkere taart maken l vrienden die vegan pannenkoeken maken als we op bezoek komen l het gevoel geapprecieerd te worden l knuffels geven en krijgen l versgeperst sinaasappelsap 

Nieuws

5 Mistakes to Avoid on a Plant-Based Diet – het komt er eigenlijk op neer dat je niet moet denken dat alles wat vegan is, ook gezond is.
Vegan Hunger Relief Charity’s – VeganFuture maakte een klein lijstje van goede doelen die zorgen voor vegan eten, handig om momenteel de Filippijnen te steunen.
6 Plant-based foods to beat the blues – het wordt kouder, we komen minder buiten, krijgen minder vitamine D, … redenen om af en toe een dipje te krijgen. Eet dus wat meer bananen, spinazie, champignons, asperges (hoewel dat niet echt een seizoensgroente is…), edelgist en soja.
Veggie in the Mix – Sven Ornelis opende zijn vegetarisch pop-up restaurant.
Benefits of Whole Foods – wat is er zo goed aan whole foods en wat is het verschil tussen whole en biologische voeding?
Oil in a healthy diet – olie of vet moet niet altijd slecht zijn, je kiest bv. best voor koud geperste olie en blijf ver weg van palmolie.
Diet Smack-Down: Vegan vs Paleo – uiteraard weegt het paleo dieet veel meer op het milieu en bestaat er geen ‘ethisch vlees’ (bovendien vraag ik me – samen met een hoop wetenschappers – af of de oermens at wat de paleo’s nu eten).
Spice-infused paper keeps food fresh longer – een handig papiertje waardoor je eten langer vers blijft! Nu wachten tot het hier verkrijgbaar is.
Oldways, new vegetarian and vegan diet pyramids – een pyramide waarmee je makkelijk duidelijk kan maken aan anderen ‘wat je dan wel eet’.
5 Superfoods you should try to eat everyday – chiazaad, kokosolie, maca wortel, hennepzaad en edelgist. Welke gebruiken jullie regelmatig? Buiten maca wortel worden de meeste dingen hier meermaals per week gebruikt.
10 Scary food additives you should avoid – onder meer aspartaam en sucralose. Nog erger: agavesiroop blijkt niet zo gezond te zijn (jammer dat ik het zo lekker vind…)

Met EVA Limburg organiseren we trouwens een Plantaardige Winter Potluck, in het kader van de Vegan Challenge, op zaterdag 14 december in Beringen. Het belooft heel gezellig te worden!

Wat waren jouw ‘blije dingen’ deze week? 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s