Nieuws uit Veganville + Blije Dingen 07.01.2014

(Oeps… dit moest gisteren gepost worden. Foutje.)

Het is altijd moeilijk om aan de eerste blogpost van een nieuw jaar te beginnen. Het was leuk bloggen in 2013, graag zou ik van 2014 nog een beter blogjaar maken. Er zitten, zoals gewoonlijk, weer een heleboel ideeën in mijn hoofd. Nu ze nog kunnen uitvoeren! Bij deze beloof ik dat er heel wat leuke blogposts in het verschiet staan.

Nieuws uit Veganville + Blije Dingen 07.01.2013

Blije Dingen

| een geslaagd kerstdiner | nieuwjaar vieren met de allerbeste vrienden | lekkere eten op nieuwjaar (dankzij ouders en vrienden die vegan koken en hapjes maken) | kaneelwodka (eigen brouwsel, misschien komt er een ‘recept’ voor later) | tickets voor de film ‘Marina’ winnen | samen koken met J. | worteltaart | onze paardenvriendjes een propere stal geven | Spirited Away opnieuw bekijken | facebookgroepen zoals deze | Chloe Coscarelli’s kookboek |

Nieuws uit Veganville + Blije Dingen 07.01.2013

Nieuws uit Veganville

Veganuary: could you go meatless for a month? – Ken je Veganuary al? Het is een soort Vegan Challenge, maar dan internationaal. Jamie Oliver zou hieraan deelnemen (ik ben er niet 100 % zeker van aangezien de Daily Mail en MSN niet zo’n betrouwbare bronnen zijn), het zou wel heel leuk zijn uiteraard – en veganisme komt weer mooi in de kijker.
Are Animal Rights ‘Human’ Rights? – Hoewel ik het niet eens ben met de auteur van dit opiniestuk (mijn mening rond dierenrechten gaat verder dan dit), is het interessant hoe iemand het toch ziet als een soort logisch gevolg na de UVRM.
10 Facts That Will Make You Glad That You’re Vegan – de titel zegt het zelf 😉 nummer 2 blijft voor mij het belangrijkst.
20 Myth-Busting Facts About The Nutrient Power of Plant-Foods – Wist je dat je dankzij edelgist heel wat B-vitaminen en zink kan binnenkrijgen? En veel andere tips… (wel opletten met die B12 uit spirulina, want het is helemaal niet zeker dat dit ‘echte’ B12 is)
5 Plant-Based Foods You Should Eat Everyday – noten, bladgroenten, fruit, oranje groenten en peulvruchten. Klinkt toch helemaal niet slecht? 😉
Relax, it’s no longer weird to be a vegan – klinkt goed, niet meer als oddity bekeken worden. Maar waarom is het dan niet meer gek? Dat lees je in het opiniestuk van Harriet Walker op The Guardian.
No meat, no dairy, no problem: is 2014 the year vegans become mainstream? – Laten we hopen!
Living with a little vegetarian – Neen, ik heb (nog) helemaal geen babyplannen. Maar dit lijkt me wel een handig startartikel voor mensen die hun kinderen graag vegetarisch/vegan willen opvoeden.
Elderly Couple Ran a Marathon Every Day of 2013 – een 60+ koppel leeft op een vegan raw dieet… en het doet hen goed! Ze liepen maar liefst èlke dag van 2013 een marathon!
Move over kale: Cauliflower set to be hot veggie for 2014 – Ik vind food trends altijd een beetje gek, want er zijn toch gewoon dingen die je graag eet en daar heeft wat ‘hot’ is niets mee te maken… Maar goed, er zijn weer heel wat trends voor 2014. Als we van alles nu nog een vegan versie eten is het helemaal goed!
New Year’s Resolutions: Could you be a weekend vegan? – Uiteraard willen we allemaal dat iedereen op slag volledig vegan wordt. Maar helaas moeten we rekening houden met de realiteit, en dan zou dit al een mooi stapje vooruit zijn.
8 Reasons Everyone Hates Vegans – Lachen!
Morrissey zegt ‘Geen verschil tussen vlees eten en pedofilie’ – Ik vind het eerlijk gezegd niet zo’n geweldige uitspraak… weer eentje waardoor iedereen die geen vlees eet als extreem gezien wordt, jammer.
The Skyrocketing Business of Vegan Food Aims To Save The World – waarom plantaardig en wat zijn de nieuwe ontwikkelingen in vegan foodland?
Chimpansee omarmt Jane Goodall bij vrijlating – Gewoon voor het ‘oooooh’ moment, zo lief!

2 gedachtes over “Nieuws uit Veganville + Blije Dingen 07.01.2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s