Belgische Biobieren, met heerlijke biergerechten – Elke Aerts

Belgische Biobieren, met heerlijke biergerechten - Elke Aerts

Elke Aerts (van Visita Magazine) heeft een tof nieuw e-boek uitgebracht. Onze Belgische biobieren mogen wel wat meer aandacht krijgen. Er zijn namelijk heel wat lekkere biobieren te verkrijgen (J.’s favoriet, La Trappe Puur staat er jammer genoeg niet in, want is een Nederlands bier)!

Naast de geschiedenis over bier, krijg je uitleg over wat er zo speciaal is aan biologisch bier en maak je kennis met een aantal biobrouwers uit België en de diverse biobieren. Ook kom je te weten hoe bier wordt gebrouwen. Mijn favoriete deel van het boek is uiteraard het culinaire deel. De recepten zijn van een aantal bekende namen in de plantaardige wereld, zoals Iete Heyens (Maya), Tino Don Porto Carero (Viva Vega), EVA, Kevin Storms (foodstorms) en vele anderen. Ik kijk er naar uit om gerechten zoals ‘Tofusticks met tartaarveganaise’ en ‘Roulade van seitan, champignons en wortelpeterselie met reductie van bruin bier en mosterd’ uit te proberen. En…

Belgische Biobieren, met heerlijke biergerechten - Elke Aerts | De Groene Keuken

…wat ik extra leuk vind aan Belgische Biobieren is dat er ook een recept van mij in staat! Lekkere Pannenkoeken met, toepasselijk, Sara boekweit bruin. Alle recepten zijn volledig plantaardig. Om 100% zeker te zijn dat de bieren vegan zijn (de meeste biobieren zijn vegan), kan je eens kijken op barnivore.com of een mailtje sturen naar de betreffende brouwer.

Benieuwd naar Belgische Biobieren? Klik dan snel op deze link, tot vrijdag 7 maart kost het boek maar €12 i.p.v. €17 – de moeite waard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s