Recept: Couscous met kikkererwten en wortel

Ik ben brood een beetje beu gegeten. Of toch het brood dat ik bij de lokale bakkers of winkeliers vind. Als ik zelf brood bak, kan ik er van genieten. Maar om nu elke dag zelf brood te bakken… daar vind ik jammer genoeg de tijd niet voor. Dus: slaatjes to the rescue! Misschien ligt het aan het mooie weer, maar het is zo fijn om ’s middags een beetje rauwkost binnen te werken. Deze lunch’salade’ is echter niet alleen rauwkost. Het is wel lekker vullend en een fijne verandering op de standaard boterham. En het allerfijnste: klaar op minder dan 10 minuten (tenzij je de wortels met de hand moet raspen)!

IMG_4436-1

Couscous met kikkererwten en wortel

1 cup / 180 gr couscous
evenveel warm water
bouillonpoeder (ong. 1 tl)
paprikapoeder (ong. 1/2 tl)
1 sjalot, fijngesneden
peper
citroensap (ong. 1 el)
1 blik kikkererwten
5 grote wortels, geraspt
evt. tijm of peterselie, naar smaak

Doe de couscous met de fijngesneden sjalot, het bouillon- en paprikapoeder en wat peper in een grote kom. Giet hier het warme water overheen, meng door elkaar en laat een paar minuten afgedekt staan.
Spoel ondertussen de kikkererwten af en doe deze bij de couscous, samen met de geraspte wortel. Giet er wat citroensap overheen en voeg de tijm of peterselie er aan toe.

Voeg gerust andere groenten toe, zoals paprika, spinazie of komkommer.

Smakelijk!

Recept: Couscous met kikkererwten en wortel | De Groene Keuken

Advertenties

Een gedachte over “Recept: Couscous met kikkererwten en wortel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s