Recept: Zoete aardappel en pastinaak uit de oven

#VeganMofo #9

Hmmm… Zoete aardappel. Ik ben er verzot op, ik vind het lekker als puree, gepoft, in soep, … Het is vooral heerlijk uit de oven. Gecombineerd met rode biet is mijn favoriet, maar met pastinaak is het ook erg lekker.

Recept: Zoete aardappel en pastinaak uit de oven | De Groene Keuken

Zoete aardappel en pastinaak uit de oven

2 zoete aardappels
3 pastinaken
2 rode uien
1 el tijm
1 tl basilicum
2 takjes rozemarijn
5 teentjes look, in schijfjes gesneden
zongedroogde tomaat (of geroosterde rode pesto)
+/- 1 el citroensap
+/- 1 el sesamzaad
+/- 3 el gehakte hazelnoten 

Snijd de zoete aardappel en pastinaak in frietjes en spreid ze uit op een ovenschotel. Snijd de rode ui in halve ringen en strooi ze over de groenten heen. Strooi hierover de tijm, basilicum, rozemarijn en look.
Zet in een voorverwarmde oven 190°C voor 40 minuten. Roer af en toe door elkaar zodat alle zijnde gelijk bakken.
Haal de schotel uit de oven en laat even afkoelen.
Roer dan de zongedroogde tomaat of rode pesto erdoorheen, samen met wat citroensap, sesamzaad en de gehakte hazelnoten.

Lekker met couscous en groene linzen of een vegan burger.
De restjes zijn ideaal om de volgende dag als lunch te dienen.

Eet smakelijk!

Recept: Zoete aardappel en pastinaak uit de oven | De Groene Keuken


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s