Recept: Marsepeintruffels

#VeganMoFo #12

Vandaag opnieuw een recept. Ik moet toegeven dat het ééntje is dat al een hele tijd op mijn computer rondzweeft. Eigenlijk wou ik het eerst voor het magazine houden, maar het is te lekker om jullie tot de wintereditie te laten wachten. Dit is zo’n perfecte treat voor rond de feestdagen, maar ik snoep er graag wat vaker van. De balletjes doen heel erg aan marsepein denken, één van de redenen waarom ik ze zo geweldig en enorm lekker vind. Tegelijk ook een reden om ze niet té vaak te maken want ze zijn hopeloos verslavend…

Marsepeintruffels | De Groene Keuken

Marsepeinballetjes

ong. 12 kleine balletjes

½ cup dadels
½ cup amandelen
evt. een beetje amandelextract
evt. rauwe cacao om de balletjes in te rollen

Doe de dadels en amandelen (en evt. het amandelextract) in een foodprocessor of blender.
Blend op de hoogste snelheid. Je zal merken dat het mengsel van grove stukjes naar een samenhangend geheel gaat.
Stop met blenden en maak kleine balletjes van het mengsel.
Je kan de balletjes zo opeten of in wat rauwe cacao rollen.

Tip: heb je geen erg krachtige blender of foodprocessor? Laat je dadels en noten dan minstens een uurtje weken in wat lauw water.

Marsepeintruffels | De Groene Keuken

Marsepeintruffels | De Groene Keuken

Advertenties

3 gedachtes over “Recept: Marsepeintruffels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s