RECEPT: Pizzarolletjes

Mijn favoriet hartig gerecht uit De Groene Keuken Feest is een hapje: de pizzarolletjes. Eerlijk gezegd eet ik het niet alleen als hapje, het is ook zo’n geweldige laat-avond-snack. Gezond? Euhm… nee. Maar wel heel lekker, en af en toe moet dat kunnen zo’n bommeke laat op de avond.
Toen ik dit recept aan het ontwikkelen was, vroeg ik me af of het niet té simpel zou zijn, of de smaak ook niet té subtiel zou zijn. Maar niks is minder waar, het is puur genieten. De eerste hap deed me met een beetje nostalgie terugdenken aan de festivalpizza’s die ik als vegetariër jaren geleden verorberde. ’t Is echter lekkerder, veel lekkerder dan die festivalpizza’s. De korst is knapperig en de binnenkant is smeuïg, oh zo zacht dat het bijna smelt in je mond. Erover praten doet me er alweer zin in krijgen.

Niet twijfelen dus, gewoon eens maken, ’t is gemakkelijk.

Recept: Pizzarolletjes (uit De Groene Keuken FEEST!) | De Groene Keuken

Pizzadeeg:
250 ml lauw water
1 el suiker
1 pakje gist (11 gr)
350 gr bloem
1 tl zout
2 el olijfolie

Los de suiker op in het lauwe water en voeg hier de gist aan toe. Laat 5 minuten op een warme plaats staan.
Zeef ondertussen de bloem in een grote kom en meng het zout erdoor. Voeg de gistmengeling en de olijfolie toe. Meng goed door elkaar en kneed de deegbal 10 minuten op een met bloem bestoven werkoppervlak.
Maak de kom proper en smeer de binnenkant in met olijfolie. Doe het deeg in de kom en zorg dat de buitenkant van het deeg vol hangt met een dun laagje olie. Laat 1 uur rusten.
Kneed na dat uur het deeg nog eens kort, ong. 1 minuut, en laat terug 1 uur rusten.
Snijd het deeg in twee en gebruik 1 helft voor de pizzarolletjes en de andere helft voor de spinazierolletjes.

PIZZAROLLETJES
Ong. 12 rolletjes

De helft van bovenstaand recept voor pizzadeeg

200 gr tomatenpassata
1 teen look, fijn gensipperd
¾ tl basilicum
½ tl oregano
peper
geraspte vegan kaas

Rol het deeg uit in een lange rechthoek en besmeer volledig met de tomatensaus. Strooi de kruiden en look eroverheen. Strooi er een beetje geraspte vegan kaas over.
Rol het deeg met de lange zijde dicht en snijd hier twaalf rolletjes uit van ong. 2,5 cm per rolletje.

Voor meer lekkers, zie De Groene Keuken FEEST!


One thought on “RECEPT: Pizzarolletjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s