RECEPT: Kaneel-Rozijnenbrood

VeganMoFo1
Rise and Shine! It’s MoFo time! Tell us about your breakfast.

Mijn favoriete maand is begonnen! Mijn favoriete maand om zoveel redenen, want niet alleen is het vandaag mijn derde veganniversary (jeeeeeeeej! feest!), het is ook het begin van de Vegan Month of Food. Dit jaar ben ik weer zo gek geweest om mezelf ervoor in te schrijven en hoop ik op het best mogelijke resultaat. Ik moet dit seizoen geen magazine afwerken (sorry voor de liefhebbers!), dus zou ik een beetje meer tijd moeten hebben.

Dit jaar hebben de toffe mensen van Vegan MoFo zelf een thema voor elke dag voorgesteld en voor vandaag is dat ontbijt. Vroeger was ik een ontbijt-hater, ik nam ’s ochtends bijna nooit de tijd om te ontbijten en als het al gebeurde dan was dat met de één of andere soort ontbijtgranen… Sinds een aantal jaren ben ik echter gek op ontbijten. Ik probeer graag verschillende dingen uit en begin liefst elke dag met een ander ontbijtje. …hoewel ik soms ook elke dag hetzelfde eet omdat ik periodes helemaal gek kan zijn op een bepaald ontbijt.
Dit kaneel-rozijnenbrood is een heerlijke start van je dag! Je kunt het ook als dessert eten, maar ik vind het prima om het in het weekend als (deel van een) brunch te eten. Probeer het zeker eens uit, het is een gezondere versie van kaneelrolletjes (uiteraard nog altijd niet supergezond, daarom is het perfect voor in het weekend).

Kaneel-Rozijnenbrood | De Groene Keuken

Kaneel-rozijnenbrood

500 ml sojamelk op kamertemperatuur
1/4 cup neutrale olie (bvb zonnebloem- of maïsolie)
1/4 cup kokos- of bruine suiker
3 tl droge gist
2 3/4 cups witte bloem
2 cups volkoren bloem
1/2 tl zout
¾ à 1 cup rozijnen
+/- 1/4 cup plantaardige boter of kokosolie
+/- 1/4 cup kokos- of bruine suiker
3 el kaneel

Meng de sojamelk, olie en 1/4 cup suiker in een grote kom en voeg de gist toe. Meng opnieuw en laat 5 minuten staan.
Voeg de bloem en het zout toe en meng door elkaar. Dek af met een theedoek en laat 1 uur rijzen.
Kneed de rozijnen door het deeg. Rol het deeg in een vierkant uit op +/- 1,5 cm dikte.
Smeer wat kokosolie uit op het deeg (dit is makkelijker als ze op kamertemperatuur is), zorg ervoor dat alles goed bedekt is.
Spreid hier de suiker op uit en strooi de kaneel erover uit.
Rol het deeg op en zet in een ingevette brood bakvorm. Laat 15 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 180°C en zet het kaneel-rozijnenbrood 30 à 35 minuten in de oven.

Je kunt, als het brood klaar is, het afwerken met frosting. Dit doe je door een heel klein beetje water of plantaardige melk met bloemsuiker te mengen en over het brood te sprenkelen.

Geniet ervan!

Kaneel-Rozijnenbrood | De Groene Keuken

Kaneel-Rozijnenbrood | De Groene Keuken


8 thoughts on “RECEPT: Kaneel-Rozijnenbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s