RECEPT: Hartige bladerdeegrol

VeganMoFo15
OMG, Barack Obama is coming over because he knows you make awesome vegan food! What are you going to make?
Recipe in English

Uiteraard betwijfel ik dat Obama bij mij aan tafel zou aanschuiven. Maar never say never! Ik zou hem heel wat lekkers voorschotelen, een waar feestmenu. Feest deed me denken aan de “Feest” editie van De Groene Keuken Magazine… Dus ik zou netjes zowat alles wat daarin staat voor hem klaarmaken, van de heerlijke hapjes tot de lekkerste chocolade-mokkataart. Mijn favoriet gerecht uit de feesteditie blijft onderstaande bladerdeegrol met uiensaus (zonder de uiensaus is het ook lekker, maar alleen aardappeltjes met de saus is eigenlijk al een feestmaal voor mij). Het recept voor de uiensaus vind je trouwens in het magazine, dat gratis online staat, net zoals al de andere feestrecepten.

Barack Obama, come dine with me!

Hartige bladerdeegrol | De Groene Keuken #vegan #veganmofo #vgnmf15

HARTIGE BLADERDEEGROL

1 pak vegan bladerdeeg
140 gr groene linzen
1 laurierblad
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 stengel selder, fijngesneden
1 grote wortel, fijngesneden
200 gr (diepvries)spinazie
200 gr champignons, in schijfjes gesneden
1 tl (gedroogde) tijm
1 tl gedroogde basilicum
4 zongedroogde tomaten, fijngehakt
1 el lijnzaad
2 el havermout
peper & zout

Kook de linzen in 20 minuten gaar met een laurierblad.

Stoof ondertussen de ui voor 5 minuten op een middenhoog vuur. Voeg hier de look, selder, wortel en spinazie aan toe en stoof nog 10 minuten. Voeg de champignons, tijm, basilicum en peper toe, stoof 5 minuten. Zet het vuur af en doe de zongedroogde tomaten, lijnzaad, de linzen en havermout erbij. Roer goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 220Β°C (of volg de aanwijzingen van het pak bladerdeeg).

Rol het bladerdeeg open en giet het linzenmengsel hierop. Doe dit beetje bij beetje, het kan zijn dat er wat mengsel overblijft, je moet namelijk het bladerdeeg nog dicht kunnen rollen. Zorg dat je aan de uiteinden wat bladerdeeg overhoud, ook aan de zijkanten moet een flink stuk overblijven. Sla de uiteinden dicht en rol dan de zijkanten over het mengsel. Je hebt nu een mooie bladerdeegrol.

Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.

TIP: Heb je linzenmengsel over? Prak (of mix) de helft fijn en roer er wat bulgur door. Zet 30 minuten in een oven van 180Β°C: linzenpatΓ©!

Hartige bladerdeegrol | De Groene Keuken #vegan #veganmofo #vgnmf15

Zin in zoet? Probeer dan deze heerlijke chocolade mokkataart!

Chocolade Mokkataart | De Groene Keuken #vegan #veganmofo #vgnmf15

Advertenties

2 gedachtes over “RECEPT: Hartige bladerdeegrol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s