RECEPT: Pasta met Tomaten-Paprikasaus, Champignons en Aubergine

VeganMoFo26
It’s cold and rainy and there’s a snow drift outside your door! What are you going to make using the ingredients you have?

Mijn eerste idee voor een (hart)verwarmend gerecht was een vegan chili met veel bonen, dikke tomatensaus, veel ui, paprika en flink wat chilipoeder. Maar eerder deze week werd ons al een heerlijke chili geserveerd door een supervrouw. Twee keer chili op een week zou een beetje teveel van het goede zijn, maar gelukkig had ik nog voldoende ingrediënten in huis om een zalige pasta te maken. Pasta maakt mij altijd blij, of het nu een koude pasta is in de zomer, een snelle spaghetti op een drukke dag of een hete penne op een koude druilerige dag. (Heel de week slecht weer en net als het dit thema is, wordt het terug beter weer…)

RECEPT: Pasta met Tomaten-Paprikasaus, Champignons en Aubergine | De Groene Keuken

Pasta met Tomaten-Paprikasaus, Champignons en Aubergine
2 personen

350 gr volkoren penne (of pasta naar keuze), gekookt
3 grote tomaten, in grove stukken

2 rode paprika’s, in grove stukken
2 teentjes look
1 el tomatenpuree of 2 zongedroogde tomaten

1 bakje / 250 gr kastanje champignons, in schijfjes
1/2 tl paprikapoeder
1 1/2 tl groentenbouillonpoeder
1 tl oregano
1 tl basilicum
1 aubergine, in blokjes
peper en evt. cayennepeper

Doe de tomaten, paprika, look en tomatenpuree in een blender of gebruik een staafmixer om ze fijn te hakken. Blijf mixen tot het een vloeibare saus wordt.

Stoof de champignons in een beetje olie gaar. Doe de tomatensaus, bouillonpoeder en kruiden erbij. Laat op een half uur op zacht vuur pruttelen zonder deksel.

Verhit wat olie in een andere pan op hoog vuur en bak hier de aubergine in voor zo’n 5 minuten. Roer regelmatig. Voeg toe aan de tomatensaus en laat nog een kwartier verder pruttelen.

Roer de pasta door de saus en serveer, eventueel, met wat olijven en Violife Prosociano!

RECEPT: Pasta met Tomaten-Paprikasaus, Champignons en Aubergine | De Groene Keuken

RECEPT: Pasta met Tomaten-Paprikasaus, Champignons en Aubergine | De Groene Keuken

Het is ongelooflijk dat deze kaas helemaal vegan is, het smaakt net hetzelfde als wat ik me herinner van parmezaanse kaas! Wij kochten deze Violife Prosociano bij SHAVT in Leuven.

Advertisements

Een gedachte over “RECEPT: Pasta met Tomaten-Paprikasaus, Champignons en Aubergine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s