RECEPT: Noten Pudding Parfait

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik mee wou doen aan een bakwedstrijd van Imperial. Hun nieuwe website, I love baking, zou namelijk gelanceerd worden en daar werd een leuke wedstrijd aan gekoppeld. Nu vind ik het uiteraard heel tof om aan zo’n wedstrijd mee te doen. Niet alleen omdat het me creatief uitdaagt, maar ook omdat het vegan gerechten in de spotlight zet! Want hé, kijk, ook de vegan recepten zijn lekker, leuk en gezond!

De voorwaarde om aan de wedstrijd deel te nemen was dat het recept lactosevrij zou zijn. Nu is dat voor mezelf uiteraard geen probleem. Niet alle gerechten in de wedstrijd zijn volledig plantaardig, want lactosevrij betekent gewoon zonder lactose, eieren worden er dus wel gebruikt en sommigen gebruiken lactosevrije melk. Wij maken het gewoon makkelijk en eetbaar voor iedereen (behalve voor diegenen met een notenallergie… Sorry: je kunt ter vervanging wel zonnebloempitten in combinatie met havermout gebruiken).

Als je dus wilt STEMMEN op mijn Noten Pudding Parfait, zal ik je eeuwig dankbaar zijn! En een extra pluspunt is dat er dan een vegan gerecht veel stemmen krijgt. 

Trouwens, mijn eerste experiment voor deze wedstrijd mislukte een klein beetje, maar dat recept hebben jullie ook nog te goed eens het geperfectioneerd is. Vanwege tijdsnood werd het dus een simpele, maar niet minder lekkere, parfait.

Noten Pudding Parfait | De Groene Keuken

Noten Pudding Parfait | De Groene Keuken

Noten Pudding Parfait
4 à 5 porties

100 gr amandelnoten
100 gr hazelnoten
65 gr havermout
8 (80 gr) dadels, ontpit
1 à 2 el water

1 pakje vanille puddingpoeder
700 ml amandel- of sojamelk
5 el ahornsiroop 

frambozen, kersen of ander rood fruit
raw cacao nibs of chocoladeschilfers

Doe de noten, havermout en dadels in een food processor of blender en mix fijn. Voeg 1 lepel water toe en mix opnieuw. Voeg zo nodig nog een tweede lepel water toe, totdat het geheel kleine clusters begint te vormen.

Maak ondertussen de pudding door ¾ van de amandelmelk op te warmen met de ahornsiroop. Meng de rest van de amandelmelk met het puddingpoeder goed door elkaar zodat er geen klonters overblijven. Zodra de amandelmelk met siroop aan het koken is, voeg je het puddingmengsel erbij en laat je dit ongeveer 1 minuut doorkoken tot het ingedikt is.

Doe vervolgens 4 à 5 el van het notenmengsel in een glas, giet hier 4 à 5 el pudding op, terug 4 el notenmengsel en opnieuw 4 el pudding. Werk af met framboosjes, kersen en raw cacao nibs. Herhaal dit met de rest van de ingrediënten.

KLIK HIER OM TE STEMMEN

Noten Pudding Parfait | De Groene Keuken

Noten Pudding Parfait | De Groene Keuken

4 gedachtes over “RECEPT: Noten Pudding Parfait

  1. fiekefatjerietjes zegt:

    Prachtige foto’s, Sara! Ik heb voor jou gestemd, omdat je het 1) heel erg verdient om te winnen en 2) ik vind dat er een plantaardig recept moet winnen. Het is echt heel erg jammer dat bijna alle andere recepten met eitjes of ‘lactosevrije melk’ zijn, terwijl er zo veel andere alternatieven zijn en bakken zonder eieren écht niet moeilijk is.
    Veel succes met de wedstrijd!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s