Thug Kitchen – eat like you give a fck

Recensie Thug Kitchen | De Groene Keuken

Thug Kitchen is even aanpassen. De opmaak en taal van dit boek is niet zoals de meeste kookboeken. Maar ik vind het wel een frisse verademing, iets anders, vernieuwend maar toch geïnspireerd door oude dingen.
In de eerste pagina’s krijg je uitleg wat de bedoeling is van dit boek: geen kant-en-klare dingen meer, maar gezond eten. Het doorbreken van de eetsleur met plantaardige gerechten. Er wordt geen vlees gebruikt in Thug Kitchen en ook geen andere dierlijke producten, je vindt hier enkel vegan gerechten in terug. Je krijgt informatie over (plantaardige) voeding maar ook ‘basic shit’: hoe je simpele dingen in de keuken moet doen zoals bvb. bruine rijst koken. Alles wordt trouwens ook uitgelegd in hun gebruikelijke stijl: “We begrijpen niet waarom normaal, gezond eten zo’n big fucking deal moet zijn“. Als je dus niet houdt van een goed aantal f*cks in een tekst, dan is dit boek niets voor jou. Het komt namelijk doorheen het hele boek terug. Soms staat het door de vertaling wat gek, maar het blijft wel leuk.

Thug Kitchen | Review op De Groene Keuken

Thug Kitchen | Review op De Groene Keuken

De opmaak van het boek past goed bij de schrijfstijl. De meeste tekst is in simpel zwart, maar het wordt afgewisseld met leuke icoontjes zoals ‘basic shit‘, kleurrijke grafische pagina’s en leuke foto’s. Tegenwoordig is de stijl van veel boeken gelijkaardig (daarom echter niet minder mooi), Thug Kitchen maakt hier een verschil in.

Thug Kitchen | Review op De Groene Keuken

Er staan heel wat heerlijk uitziende gerechten in. Sommige zijn super makkelijk, andere vergen dan weer iets meer voorbereiding of werk. Het kookboek is ingedeeld in zes hoofdstukken, deze komen neer op ontbijt, lunches (snelle maaltijden zoals salades en sandwiches), soep en stoofpotten, snacks, hoofdgerechten (burrito’s, pasta, burgers) en desserten. Ik maakte de volkoren bananen pannenkoeken, volkorenbroodjes en gegrilde aubergine met sobanoedels. De pannenkoeken waren erg lekker, net zoals de volkorenbroodjes die heel snel klaar waren. De sobanoedels vielen hier iets minder in de smaak, de marinade die ook als saus gebruikt wordt vonden we iets te zuur en eentonig van smaak. Maar er zijn nog tal van gerechten die erom smeken gemaakt te worden! Zoals de enchilada’s met zoete aardappel, pompoen en zwarte bonen of de taco’s met geroosterde bier-en-limoen bloemkool en koriander salsa. Ook de sandwich met gerookte amandelen en kikkererwtensalade en worteltaartkoekjes zien er heerlijk uit!

Thug Kitchen is een fijne aanvulling op de steeds groeiende collectie Nederlandstalige (vertaald uit het Engels of niet) vegan kookboeken! Je moet uiteraard wel van de taal houden, maar zelfs als dat niet zo is, staan er nog altijd leuke recepten in dit boek.

Thug Kitchen – Aerial Media Company
€24,95 – 240 pag.
Bekijk de trailer van het boek hier.
Met de voordeelcode ‘DeGroeneKeuken’ bestel je bij de webshop Booksetcetera.be het boek zonder verzendkosten! 

Thug Kitchen | Review op De Groene Keuken

PS: Ik had al heel wat nieuws over Thug Kitchen gelezen voor ik het boek uiteindelijk kon inkijken. Achter het boek en gelijknamige blog vol slang zou namelijk een braaf-uitziend middenklasse blank koppel zitten, terwijl de taal die gebruikt wordt, vaak gekoppeld wordt aan Afro-Amerikanen in de VS. Dit wordt gezien als culturele toe-eigening, het overnemen van dingen uit een bepaalde cultuur om er zelf voordeel uit te halen. Misschien is dit eerder een cultuurverschil tussen Europa en Noord-Amerika, want in Europa wordt thug eerder gezien als een zware jongen, een boefje (het boek is echter wel Amerikaans). Dit artikel is in ieder geval interessant om te lezen alvorens je dit boek aankoopt.

Advertenties

Een gedachte over “Thug Kitchen – eat like you give a fck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s