Wat is er nu leuker dan cadeautjes krijgen? Juist, cadeautjes uitdelen! Of, dat vind ik toch. En dankzij Lima heb ik niet alleen zelf een cadeautje gekregen, maar kun jij ook ééntje winnen. De ideale periode zo tijdens Dagen Zonder Vlees. Misschien is dit de laatste stimulans om er de laatste dagen nog helemaal voor te gaan, of misschien helpt dit je wel om een plantaardig eetpatroon aan te houden, zelfs na die 40 dagen? Hoe dan ook, Lima voorziet je graag van een leuk pakketje met:
- tamari
- maïs-amaranthwafels
- rijstdrink
- rijstdrink mokka
- somen
- vegi mix
- yannoh granenkoffie
- ginger Thai shoyu
De tamari van Lima koop ik zelf altijd in grote flessen en wordt hier vaak gebruikt, ik vind de smaak veel lekkerder dan gewone sojasaus. Voor een snel sausje heb je aan de ginger sojasaus genoeg, je moet er niet veel meer aan toevoegen. De maïswafels kun je in plaats van rijstwafels gebruiken, ik vind ze bijvoorbeeld lekker met pindakaas en chocola of pindakaas en jam. De rijstdrankjes zijn goed om een smoothie of havermout mee te maken, maar ik vind de gewone rijstdrink ook perfect om warme choco mee te maken omdat het zo al wat zoeter van smaak is. J. is fan van de drink met mokka (en het is een handig formaat om mee te nemen). Somen kun je gebruiken in noedelsoep of een wokgerechtje en als je wat verse groenten aan de veggie mix toevoegt heb je een makkelijke lunch. De yannoh granenkoffie is één van mijn nieuwe favoriete drankjes, ik vind gewone koffie erg lekker, maar ik reageer sterk op cafeïne (als ik twee tassen koffie drink stuiter ik de hele dag door, maar word ik wel moe in mijn hoofd – vaak bibber ik er zelfs van). De smaak van granenkoffie is niet hetzelfde, het is wat zoeter van smaak, maar zeker om lattes of speculooslatte mee te maken vind ik het heerlijk.
Dus, ben je benieuwd om deze producten een keer uit te proberen? Laat dan een reactie achter met welk product jou het lekkerst lijkt en wat je ermee zou maken. Voor een extra kans om te winnen kun je De Groene Keuken liken op Facebook en dit hier ook laten weten. Je kunt reageren tot volgende week zondag (20/3) 23u59!
Wat lijkt het me heerlijk om dit pakket te winnen.
Mijn receptideetje’:
Een banaan die “te rijp” dreigde te worden in de vriezer gestopt.
Deze uit de vriezer in stukjes snijden en in de blender steken, samen met rijstdrank en yannoh instant.
Blenden maar en genieten van een heerlijk ijsje of smoothie, afhankelijk van de hoeveelheid melk.
Klinkt lekker Tanja! En aangezien het stilletjes aan beter weer begint te worden, wordt het weer tijd voor nicecream 🙂
Pindasaus gemaakt met Tamari! En die over de Somen en/of Vegimix doen 😉
MMMHHhh!
Pindasaus is immens populair hier! Klinkt goed in elk geval, pindasaus, somen en ik zou er nog broccoli en seitan bij doen!
Superleuke winactie!! Allemaal lekkers.. Super!!
Ik zou de mais-amaranthwafels gebruiken voor een lekkere, lichte vegan lunch:
1 maisamaranth wafeltje bedekt met avocado, tomaat en een beetje chili
+
1 met avocado, mango en boerenkool en wat ginger thai soyu
+
een lekkere RiceChaiLatte
=
Smullen!!
Fingers Crossed!! Xo
Klinkt heel lekker Lieselot! Het zijn wel maar heel dunne wafeltjes, dus ik zou er toch minstens een dubbele portie van maken 😉
Jammer dat je niet gewonnen hebt, maar probeer ze zeker een keertje uit.
ik wil die rijstdrank wel even proberen in men ontbijtsmoothie ! Nu gebruik ik altijd soyamelk maar ik wil graag eens iets anders’
Oh, rijstmelk is ook heel lekker in smoothies, maar dat vind ik van haver- en amandelmelk ook 🙂 Af en toe afwisselen is altijd het fijnst!
Mmmm, met rijstmelk maak ik 1 van mijn lievelingskoekjes: Havermoutkoekjes!! Ze zijn superlekker!! 🙂
Voor 12 grote koekjes:
100 gr havermout, 200 ml rijstmelk, 60 gr gesmolten boter, 1 losgeklopt ei, 8 gr steviapoeder, 1 tl kaneel, snuifje Keltisch zeezout fijn, 75 gr geraspte kokos, 125 gr bloem (bv. 75 gr boekweit + 50 gr volkoren spelt) gezeefd, 1/2 tl natriumbicarbonaat, 35 gr zwarte chocolade in kleine stukjes
Alle droge ingrediënten heel goed mengen, apart alle natte ingrediënten mengen. Nadien droog bij nat voegen, lepel per lepel en goed roeren
Op bakpapier op (glazen) bakplaat: 12 hoopjes maken en met vingers, die beetje nat zijn, evenredig plat drukken. 20 minuten in voorverwarmde oven van 160°
Smakelijk 🙂
Klinkt goed Els! Misschien kun je de koekjes eens maken zonder ei? Je kunt makkelijk wat lijnzaad nemen in de plaats. Of met een geprakte banaan zou het ook erg lekker zijn 🙂
Oh ik ben verslaafd aan maïswafels! Zo’n pakje haalt bij mij het einde van de dag niet… En die noedels, om ze klaar te maken met aubergine en mango à la Ottolenghi, die zie ik ook wel zitten. Ben het benieuwdst naar die Yannoh… Toch eens proberen 🙂 Ik duim (ook op Facebook)
Maïswafels zijn ook best verslavend! Ik vind ze heerlijk met pindakaas en hagelslag.
En dat gerechtje met die noedels klinkt superlekker, komt het uit Plenty? Dan moet ik eens kijken 🙂
Warme havermout met banaan, speculaar en rijstmelk for the win! ❤
Dat klinkt erg lekker!
Oehhh wat een lekker pakketje! Ik ben wel heel benieuwd naar de Vegi mix: heb even op je linkje geklikt en er zit gewoon geen rotzooi in, in zo’n kant-en-klaar pakketje, wauw!
Ja, het is wel heel handig die Vegi mix. Het is wel het lekkerst om er nog wat verse groenten aan toe te voegen, want anders ben je vooral granen aan het eten, maar het is wel makkelijk 🙂
Mmmmmm!!!
Een pinda saus met die tamari, mengen met de somen! En de vegimix erbij!!
Daarna een dessertje met de rijstmelk! Mmmmmm
Pindasaus is een populaire keuze 😀
Was al fan op Facebook! Ik zou een frappucino maken met de rice drink moka! En een noedelsoepje met de tamari en somen gaat er ook altijd in.
Oeh, dat klinkt lekker. Ik doe ook altijd de tamari in mijn noedelsoep, superlekker!
Een laagje zelfgemaakte hummus op de maïswafel en wat verse kruiden erbovenop ❤
Yumyum! Doe ik ook soms, meestal hummus met wat currypoeder en verse koriander.
Muhaha eindelijk eens een vegan rijst-mokka pudding proberen maken! Van die exotische ginger thai soyu word ik ook helemaal wild, benieuwd hoe die onze wekelijkse wok en andere aziatische schotels zal opsmukken… Wat een vegan droompakketje! 🙂 Gelukkig was ik al fan op facebook zodat ik dit niet ben misgelopen, vanaf nu volg ik ook via mail.
Jammer dat je niet hebt gewonnen Elien, maar je vindt de Lima producten op veel plaatsen 🙂 Rijst-mokka pudding klinkt in elk geval te goed om te laten liggen!
Oeh, wat een fijn cadeautje! Heel erg leuk :).
Die vegimix klinkt super fijn! Lijkt me ideaal om voor op werk een salade mee te maken, omdat ik daar eigenlijk altijd koud eet. Handig dat het dan zo makkelijk te maken is.
En eigenlijk ben ik ook wel heel erg benieuwd naar tamari! Ik heb het nog nooit gebruikt maar gebruik wel graag sojasaus in gerechtjes. En als jij zegt dat je smaak lekkerder vindt dan die van gewone sojasaus, zal ik het vast graag gebruiken. Ik denk dat ik er dan een vegan sateetje mee ga maken, van tempeh en een pindasausje van pindakaas en tamari.
Ah, en die rice drink moka! Lijkt me zo fijn, haha.
Ik maak heel graag kans op dit pakketje! Ik heb je FB geliked 🙂 leuk.
Geniet in ieder geval van je eigen pakket!
Liefs!
De vegi mix is inderdaad een goede basis voor een salade. Ik maak het voor ons ook soms als lunch, handig als het snel moet gaan.
Nu heb ik zin in vegan saté.. Waarschijnlijk heeft het ook te maken doordat ik nu al zo vaak ‘pindasaus’ heb gelezen 😀
Dankjewel trouwens, het pakketje wordt hier al goed gebruikt!
Ik ben benieuwd naar de somen. En ik moet me er t.z.t. in verdiepen (onder het voorbehoud dat ik win) wat de mogelijkheden zijn.
Je moet het zeker een keertje proberen Anita 🙂 Het zijn fijne noedels, je moet er wel regelmatig in blijven roeren omdat ze anders wat gaan plakken, maar ze zijn zacht van smaak.
Ik ga voor de Somen noodles! Met wat verse groenten (prei – paprika – champignons – wortels – sojascheuten), kalkoenblokjes, ketjap woksaus en heerlijke noodles heb je meteen een gezond topgerechtje! 🙂
Oja, ik volg je op Facebook en Instagram!
Groetjes,
Debbie
Hai Debbie, fijn dat je ook op Facebook en instagram volgt! Dat klinkt als een goed gerecht, alleen jammer van de kalkoenblokjes… Je kunt ze misschien vervangen door gebakken en gemarineerde tofu of de kipstuckjes van de Vegetarische Slager? Bij De Groene Keuken houden we namelijk van lekker eten, maar nog meer van kalkoenen 🙂
Ohlala, dat ziet er een heerlijke winactie uit! In heb zoveel zin in de lente en lente-achtige gerechtjes, dus het lijkt me heerlijk om spring rolls te maken met sliertjes somen, in tofu gemarineerd in thai ginger shoyu en heel veel knapperige groentjes… En misschien nog een tamari-pindasausje, waarom niet?
Blijkbaar volgde ik je nog niet op Facebook, dat heb ik zonet rechtgezet!
Als je me je gegevens doorstuurt, kun je snel aan de slag met je spring rolls Tine! Veel plezier met je pakketje
Ik zou tofu in blokjes snijden en marineren in ginger thai shoyu. Bakken in wat olie en serveren met de veggiemix,. Kopje granenkoffie met rijstmelk toe. 🙂
Klinkt goed Winny! Zelf zou ik er nog wat extra groenten bij klaarmaken, want helaas zitten er niet zo heel veel groenten in de Vegi mix
Mh een gember-sojasaus noedelsoepje met veggie mix lijkt me heerlijk! Ik ben geen koffiedrinker omwillr van de bittere smaak maar een lekkere soy latte kan er wel in. Wat zou ik graag eens een mocha rice yannoh latte variant uitproberen!
De groene keuken maakt reeds een tijdje deel uit van mijn facebook-likes en is een bron voor lekkere inspiratie en receptjes!
Dankje Tess, dat is fijn om te horen 🙂
Je moet zeker de yannoh dan eens proberen, ik vind het heel lekker om er lattes mee te maken.
Oh, ik zou graag de granenkoffie proberen. Ik ben ook niet gek op caffeine.
Zeker eens proberen Miet 🙂 Ik drink de yannoh nu meerdere keren per week, een fijne afwisseling van thee en heerlijk om lattes mee te maken.
En ik volg je op Facebook.
Met de noodles zou ik dit (http://www.101cookbooks.com/archives/ottolenghi-soba-noodles-with-aubergine-and-mango-recipe.html) gerechtje van Yotam Ottolenghi willen maken.
Met de moka rice drink zou ik een cake proberen te bakken en voor de overige producten kan ik ook nog wel wat leuks bedenken 😀
Nog een Ottoleghi fan 🙂 Bedankt om naar het recept te linken, ik krijg er meteen zin in!
Heyyyy,
Ik volg jou op Facebook en Instagram! Wat een leuk productenpakket dat je mag wegschenken! Ik word er instant happy van! 🙂
Op de blog van EVA vzw zag ik het recept voor de superlekkere dressing van tamari, limoen, kokosbloesemsuiker, sesamolie en Thaise basilicum; een dressing die perfect past bij een Aziatische salade. Wel, dit wil ik heel graag eens zelf klaar maken met de Tamari sojasaus uit het Lima-pakket! Duimen maar! 🙂
Vele groetjes,
Maria
Jammer dat je het pakketje niet gewonnen hebt Maria, want je enthousiasme springt van het scherm 🙂
Laat het je vooral niet tegenhouden om de dressing eens te maken, want het klinkt wel erg lekker.
Oef, nog net op tijd mijn blogpostlees-schade van de voorbije week aan het inhalen 😀 ik ken de meeste producten van Lima al omdat ik fan ben, maar die Yannoh-granenkoffie kocht ik nog nooit… Daarom ben ik hier het meest benieuwd naar!
Jammer dat je het niet gewonnen hebt Silke 🙂 Maar die Yannoh moet je zeker eens proberen, ik ben er heel enthousiast over!
Ik ben graag creatief in de keuken! Daarom zou ik met de Vegi Mix van Lima heel graag zelf gehaktballetjes bereiden! Hierbij nog een tomatensausje en pasta en je hebt een supergerechtje!
Ik volg je op Facebook!
Groetjes,
Ann
Hai Ann, je was jammer genoeg net iets te laat met reageren (dat kon tem 20/3), maar die balletjes klinken wel heel lekker, dus ik zou ze toch eens proberen 🙂
Wij zijn een enorme fan van de superlekkere Lima Bio Food producten! Quinoa, Kamut penne, Vegi Mix, de exotische en biologische soepen, Somen noodles en Tamari sojasaus zijn onze favorieten! Toegegeven, toen ik m’n man (een vegetariër) leerde kennen, had ik nog nooit vegatarisch gegeten. Maar met de veelzijdigheid van de Lima producten kan je zoveel lekkere gerechten klaarmaken…. dat was echt een openbaring voor me!! 🙂
Zo fijn om te horen! Ik gebruik veel van Lima’s producten ook erg graag in de keuken 🙂
Jammer genoeg was je wat te laat met reageren (dat kon tem 20/3), maar toch bedankt voor je reactie.