Een nieuwe manier van koken – Anna Jones

Het is al de laatste dag van Vegan MoFo, wat is de maand voorbijgevlogen.. Ik heb iets minder geblogd dan ik had gehoopt maar ik ben toch tevreden over het resultaat. Het was vooral erg fijn om andere blogposts te lezen en meer uit mijn kookboeken te koken. Dat laatste moet ik vooral vaker doen, het is tof om nieuwe dingen te proberen en mijn kookkunsten worden er alleen maar beter door.

een nieuwe manier van koken | De Groene Keuken

Vorige week schreef ik al een review van een nieuwe kijk op eten van Anna Jones en vandaag is het de beurt aan de opvolger. De vormgeving van dit boek is net zoals de voorganger: simpel maar erg mooi. Ook de foto’s zijn weer prachtig en doen zin krijgen in eten. een nieuwe manier van koken is opgedeeld in de volgende hoofdstukken: in de tijd die nodig is om de tafel te dekken – in twintig minuten bereid – in een half uur op tafel – feest in veertig minuten – voorraad koken – supersnelle ontbijten – snelle nagerechten en zoete lekkernijen. Ontzettend handig die opdeling, want als het héél snel moet gaan kijk je gewoon in het eerste hoofdstuk en heb je een lekker gezond gerecht klaar in een wip.

een nieuwe manier van koken | De Groene Keuken

Ik had zin in hartig, vullend eten en de Zoete aardappelchili in 30 minuten kwam daar perfect aan tegemoet. Het is een makkelijk gerecht, op een half uurtje klaar en het zit boordevol lekkers: ui, zoete aardappel, quinoa, passata, linzen, bonen en heerlijke kruiden. O.a. koriander en limoen werken het gerecht af: ik deed het met enkel deze twee ingrediënten. Ik serveerde de chili met wat tortillachips, maar eigenlijk is er niets extra bij nodig, buiten misschien wat groene groentes zoals wat gestoofde spinazie of boerenkool (tip aan mezelf voor de volgende keer). Het register is ontzettend handig en er is een bijkomend register waar de vegan recepten en glutenvrije recepten opgesomd staan.

Verder staan er nog erg veel goede recepten in dit boek. Eerder maakte ik de moderne moussaka klaar, één van de lekkerste dingen die ik al uit een kookboek klaargemaakt heb. Wat later bouwde ik zelf wat verder op dat gerecht en het resultaat werd één van de lekkerste dingen ooit. Echt, als ik aan dat gerecht denk, krijg ik er meteen opnieuw zin in. Ook de geroosterde broccoli met pindasaus viel in de smaak.

een nieuwe manier van koken | De Groene Keuken

Het is zeldzaam: ik wil zowat elk gerecht uit dit boek klaarmaken. Enige nadeel is dat het geen vegan kookboek is. Het is wel vegetarisch en met wat creativiteit kun je de zuivel en eieren vervangen. Bovenaan mijn te-maken lijstje staan: roggepannenkoeken met krokante aardperen – zwartoogbonen met snijbiet en kruidenpuree – quesadilla’s met gerookte paprika en witte bonen – chocoladerepen met gezouten amandelboter – verbijsterende crackers – boekweitgranola met moutchocolade – pompoen-cannellinigratin… en zo gaat het maar door!

Het is onmogelijk om minder enthousiast te zijn over Anna Jones’ laatste boek, het is een echte aanrader voor iedereen: 4/5! (en als ik heel eerlijk mag zijn; als het volledig vegan was kreeg het 4.5)

een nieuwe manier van koken | De Groene Keuken

een nieuwe manier van koken | De Groene Keuken


One thought on “Een nieuwe manier van koken – Anna Jones

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s