Roergebakken boerenkool met rode ui | De Groene Keuken

RECEPT: Roergebakken boerenkool met rode ui.

Roergebakken boerenkool met rode ui | De Groene Keuken

Het is al meer dan 4 (!) jaar geleden dat ik mijn eerste en enige recept met boerenkool op De Groene Keuken plaatste. Maar het was dan ook wel een heel lekker gerecht: kale chips (met een kazig smaakje)! Ondertussen is boerenkool al in verschillende versies op tafel verschenen, maar het lekkerst vind ik m geroerbakt. Toevallig is dat ook één van de makkelijkste manieren om deze vitaminebom klaar te maken.

Dit gerecht is zo simpel maar zit zo boordevol smaak dat je het gerust elke week kunt klaarmaken. Bovendien is het makkelijk en snel klaar, ideaal om op een drukke weekdag op tafel te toveren. Het past ook bij ontzettend veel dingen: als bijgerecht bij aardappels en een vegan burger, als extra topping bij pasta, met een burger tussen een broodje of als extra groen bij een stoofpotje. De winter is het perfecte seizoen om te genieten van boerenkool, de vrieskou brengt het zoete van deze groente naar boven. Dat zoete wordt hier extra benadrukt dankzij de rode ui. Probeer het een keer, het is eens iets anders als boerenkool-stamppot!

Roergebakken boerenkool met rode ui | De Groene Keuken

Roergebakken boerenkool met rode ui.

250 gr boerenkool
2 rode uien, fijn gesneden
1 à 2 teentjes look, fijngehakt
zout en peper

Verhit wat olie in een wok op middelhoog vuur.
Doe de rode ui met wat zout in de wok, roer goed door elkaar en zet de deksel erop. Laat 5 minuten stoven en roer af en toe.

Was de boerenkool, snijd de nerven eraf en scheur de blaadjes in stukken.

Doe de look en boerenkool bij de ui, roer goed door elkaar en laat ongeveer 2 minuten verder stoven met de deksel op de wok.
Haal het deksel eraf en laat nog even doorbakken.

Werk af met peper en geniet!

Deze geroerbakte boerenkool is zo poepsimpel, dat ik een tijdje twijfelde om het wel online te zetten. Maar zelf denk ik ook vaak bij die heel makkelijke gerechten “dat ik dat nog niet geprobeerd heb!” en misschien denk jij dat nu ook 😉

Roergebakken boerenkool met rode ui | De Groene Keuken

Advertisements

8 gedachtes over “RECEPT: Roergebakken boerenkool met rode ui.

  1. Kelly zegt:

    Ziet er heel lekker uit én ik heb hem nog niet zo klaargemaakt, denk ik. Hier vooral rauw in een slaatje, in een smoothie of als chips 🙂

    Dus jup, dank je voor de inspiratie!

  2. Julienne zegt:

    Mmm, hier krijg ik honger van zeg! Deze winter nog met boerenkool uit de winkel, hopelijk volgend jaar terug met boerenkool uit eigen tuin (als de rupsen er niet mee zijn gaan lopen…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s