Baba Ganoush | De Groene Keuken

RECEPT : Baba Ganoush

Baba watte? Baba ganoush. Eén van de lekkerste dingen om zowat alles in te dippen. ‘Zowat alles’ hé.
Ik vind het vooral héérlijk bij platbrood, maar ook op gewoon brood met wat rauwkost erbij. De eerste keer toen ik er een recept voor zag, leek het me nogal veel werk. Maar eigenlijk is het poepsimpel en het is vooral ideaal om gebruik te maken van de laatste aubergines van het seizoen (ja, ik weet het, da’s wel een beetje janken). Een groot voordeel is dat het hele huis naar geroosterde aubergine en komijn ruikt. Ik waan me dan eventjes in exotischere oorden, maar dan in de comfortabele warmte van mijn keuken.

Baba Ganoush | De Groene Keuken

Baba Ganoush

2 aubergines
2 tenen ongepelde look
sap van 1/2 citroen
2 1/2 el tahin
peper & zout
paprikapoeder
komijn
zonnebloempitten
olijfolie om erover te sprenkelen

Verwarm de grill van de oven voor op 280°C.

Was de aubergines, prik er gaatjes in met een vork. Leg de auberginen samen met de tenen look op een bakplaat en zet 15 minuten onder grill.

Laat de aubergines afkoelen, snijd ze in doormidden en schraap met een lepel het vruchtvlees eruit. Doe dit in een keukenmachine of blender. Pel de look en voeg deze aan de aubergines toe. Voeg het citroensap, tahin, peper en zout eraan toe. Mix tot het een smeerbaar beleg is.

Doe het geheel in een afsluitbare kom en strooi er paprikapoeder, komijn, zonnebloempitten en olijfolie naar smaak over.

Baba Ganoush | De Groene Keuken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s