Vegan Pompoenlatté | De Groene Keuken

RECEPT : Vegan Pompoenlatté

Het nieuwe jaar inluiden met een recept, beter kan dat niet zijn (of toch niet voor mij :-)). Het komt er weliswaar later dan ik had gepland, maar op iets lekkers kunnen we wel even wachten.

Ik ben vooral benieuwd – of ik zeg beter nieuwsgierig – wat het nieuwe jaar voor jou brengt. Of, wat wil je dat het nieuwe jaar jou brengt? Deel het gerust met me in de comments (en verzadig zo mijn drang naar leuk nieuws).
Goede voornemens, daar doe ik niet meer aan. Gezonder eten is bijvoorbeeld een permanent doel bij mezelf, waar ik de ene week al beter in slaag dan de andere. Ik eet nu eenmaal graag comfort food, frieten en burgers. Gelukkig hou ik ook van rijke slaatjes.
Maar dit jaar zet ik mezelf wel een doel. En ik mag dat op het gemak doen. Dit jaar wil ik leren. Het is ondertussen al even geleden dat ik de ‘schoolbanken’ achter me liet, maar ik blijf altijd benieuwd naar meer, zeker naar dingen in de keuken. Dus dit jaar wil ik wat meer leren over voeding, over hoe ik mijn groenten kan laten fermenteren, hoe ik het beste zuurdesembrood maak en hoe ik de knapperigste kiemen kan laten groeien. Uiteraard is er altijd meer, maar dat zie ik wel wanneer ik het tegenkom. En als ik dat allemaal dit jaar niet leer, dan is er nadien nog tijd genoeg!

Vegan Pompoenlatté | De Groene Keuken

Op naar mijn pompoenlatté, waarvoor je hier eigenlijk toch kwam kijken. Na mijn pompoenwafels is dit mijn tweede recept met pompoen en aangezien ik vorige week een pompoen van een kilo of 15 in pompoenpuree ‘getoverd’ heb, zal het ook niet het laatste zijn.

Vegan Pompoenlatté | De Groene Keuken

Pompoenlatté
2 kopjes

1 cup soja-, haver- of amandelmelk (andere plantaardige melk kan ook, maar deze is het romigst)
1 el pompoenpuree

1/2 tl vanille extract
1/3 à 1/2 cup koffie
1 tl bruine suiker of ahornsiroop
1/2 tl pumpkin spice°

Doe alles samen in een kookpannetje en mix het geheel met de staafmixer (indien je een blender hebt, kun je ook alles in de blender mixen).

Breng al roerend aan de kook, tot de melk begint te schuimen.

Serveer in je lievelingskopjes en werk af met wat extra pumpkin spice.

Vegan Pompoenlatté | De Groene Keuken

° Pumpkin spice

Meng allemaal samen in een kleine, afsluitbare pot:
1 tl kaneel
1/4 tl gemberpoeder
1/8 tl nootmuskaat
1/8 tl gemalen kruidnagel
1/8 tl allspice / piment

Vegan Pompoenlatté | De Groene Keuken

Ongetwijfeld lekkerder in goed gezelschap, van een vriend/in of een boek ♥

6 gedachtes over “RECEPT : Vegan Pompoenlatté

  1. Sanne zegt:

    Wauw 😍 Dit lijkt me zo ontzettend lekker!! Maak je pompoenpuree zelf? Ik heb geen idee hoe je dat maakt, maar als ik het zou uitproberen zou ik het koken en mashen – is dat wat? Hihi. Super fijn dat je er een receptje voor pumpkin spice bij hebt gedaan, lijkt me zo lekker!! En je foto’s zien er heel gezellig en cosy uit, hmmm. Geniet van je weekend! Liefs

    • Sara (degroenekeuken) zegt:

      Ah thanks, een compliment over mijn foto’s van jou is echt héél wat 😀
      En zelf pompoenpuree maken is echt poepsimpel, je kunt ze inderdaad koken en dan pureren, maar ik vind het nog iets lekkerder als ze in de oven gegaard is en dan pureren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s