Ontbijtpannenkoeken | De Groene Keuken

Ontbijtpannenkoeken

Niks zo heerlijk als ’s ochtends genieten van pannenkoeken bij het ontbijt. Omdat er geen suiker in deze pannenkoeken zit, kun je ze ook toppen met hartige dingen zoals tofu scramble, geroosterde tomaten, gebakken champignons, spinazie en/of seitanworstjes. Als je net als ik van een zoeter ontbijt houdt, dan zijn nootjes met ahornsiroop heerlijk of chocospread met banaan.

Ontbijtpannenkoeken | De Groene Keuken

Ontbijtpannenkoeken

Voor 7 à 8 pannenkoeken

Ingrediënten

150 gr bloem*
2 tl bakpoeder
snuifje zout
300 ml ongezoete plantaardige melk
2 el plantaardige olie
extra plantaardige olie
* De helft witte tarwe en de helft volkorenbloem geeft een perfect resultaat. Maar experimenteer gerust met jouw favoriete soorten bloem.

Hoe?

Meng bloem, bakpoeder en zout door elkaar in een grote kom. Voeg melk en olie toe en meng opnieuw door elkaar.

Verhit een koekenpan op hoog vuur en smeer ze in met olie (bij voorkeur kokosolie). Laat ze minstens 5 minuten warm worden, een hete pan is essentieel voor goede pannenkoeken.

Wanneer de onderkant van de pannenkoek bijna klaar is, komen er kleine bubbels op de bovenkant en wordt hij droger. Tijd om je pannenkoek om te draaien!

Ontbijtpannenkoeken | De Groene Keuken

Ontbijtpannenkoeken | De Groene Keuken

2 gedachtes over “Ontbijtpannenkoeken

  1. Tilly zegt:

    Klinkt lekker 🙂 Ik ga zeker de hartige versie eens proberen , een snuifje extra kala namak in de pannenkoekjes en dan serveren met tofu scramble en een sneetje gebakken speck.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s