Review: Power Plates – Gena Hamshaw

Het is geen geheim dat ik een grote fan ben van Gena Hamshaw. Gena’s blog, Choosing Raw, was één van de eerste vegan blogs die ik begon te volgen. Het is op dit moment ook nog één van de weinige blogs die ik nog steeds volg, ondertussen veranderd naar het prachtige The Full Helping. Power Plates is dan ook niet het eerste boek wat ik me van Gena heb aangeschaft. Het is een meer dan waardige opvolger voor Choosing Raw en Food52 Vegan.

Momenteel ben ik een beetje overwhelmed door het grote aantal veggie en vegan kookboeken die in het Nederlands verschenen zijn. Ik kan dan ook moeilijk volgen met het aantal reviews, zeker omdat ik de laatste tijd een beetje een kookdip heb. Power Plates heeft me hier een beetje uitgeholpen, het is ook één van de weinige kookboeken dat ik me zelf heb aangeschaft. Het heeft die geweldige stijl van Gena, simpel maar creatief, eenvoudig maar stijlvol. De foto’s geven de gerechten op zo’n perfecte manier weer dat je meteen zin krijgt om eraan te beginnen.

Aan zowat elk recept heb je genoeg, het zijn volledige maaltijden waar je niets extra meer moet bij verzinnen of waar je (minstens) twee gerechten moeten maken om gezond en vullend te eten. Als je liefst enkel whole foods eet, is dit boek een goede inspiratiebron. Heel wat recepten passen in het WFPB dieet, anderen zijn makkelijk aan te passen.

IMG_0612

Van alles wat ik maakte, heb ik heel erg genoten. De creamy penne primavera bake viel in de smaak, het is geen supervernieuwend gerecht maar het is makkelijk en vullend. Ook de black bean enchiladas with roasted butternut squash was superlekker! Ik deed er wel wat geraspte violifekaas over, wat het geheel misschien iets minder gezond maakte maar wel lekker smeuïg.  De marrakech bowl was nog zo’n hoogvlieger, super easy om te bereiden en een plezier voor mijn buikje! De moroccan sweet potatoes waren overheerlijk. Ook de thai peanut noodle bowl ga ik zeker opnieuw maken.

Ik plan nog heel wat recepten hieruit te maken, omdat het zo toegankelijke recepten zijn en omdat de resultaten tot nu toe altijd lekker waren. Denk maar aan de heerljke ontbijtjes en salade, de vegetable harvest pie, sweet potato nacho fries, stuffed shells, spicy chickpea quesadillas, pudla, zowat alle bowls (green goddess, umami, korean tempeh…), mulligatawny, peanut stew, …

Raad ik dit boek dan aan? Zeker, het is een aanrader voor iedereen, of je nu vegan bent of niet!

Een gedachte over “Review: Power Plates – Gena Hamshaw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s