RECEPT: Vegan pasta met prei en spekjes in roomsaus / Vegan carbonara

RECEPT: Vegan pasta met prei en spekjes in roomsaus / Vegan carbonara

Vorige week vroeg ik op facebook of ik receptjes voor simpel, doordeweeks, koken ook zou delen. De respons was overweldigend! Zowat iedereen die stemde vond dat dat zeker moest gebeuren.

Ondanks mijn onzekerheid hierover, snap ik het. Ik ga ook regelmatig op zoek naar gerechten die snel en makkelijk zijn, waar ik niet te veel speciale ingrediënten voor nodig heb. Eén van mijn favoriete kookboeken is dan ook 15 minuten vegan.

Vandaag deel ik een go-to recept dat ik regelmatig maak, niet veel werk kost, heel erg lekker is en waar variatie mee mogelijk is.

Pasta met prei
Voor 2 personen
(Let op: wij zijn flinke eters, als er een restje is, kun je dat makkelijk als lunch eten de dag nadien)

300 g pasta
2 dikke of 3 dunne stronken prei
1 pakje (175 g) plant spekjes van vivera
2 teentjes look
1 brikje (25 cl) sojaroom *
peper & zout

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de prei in de lengte doormidden, was goed, en snijd vervolgens in halve ringen.
3. Bak de spekjes in wat olie of vegan bakboter in een ronde braadpan/kookpot.
4. Voeg de prei toe wanneer de spekjes krokant worden.
5. Laat stoven tot de prei zacht is en voeg de look toe, samen met peper en zout.
6. Voeg de sojaroom toe en laat nog enkele minuutjes verder pruttelen.

Ook lekker met champignons erbij.

RECEPT: Vegan pasta met prei en spekjes in roomsaus / Vegan carbonara


* Cashewroom
In plaats van de sojaroom kun je ook zelf cashewroom maken.

1/4 cup ongebrande cashewnoten
1 cup groentebouillon
2 el edelgist
1 tl mosterd
evt. wat maïszetmeel als je de saus te vloeibaar vindt.

1. Doe alle ingrediënten in de blender tot het een saus wordt.
2. Voeg toe aan de prei, in plaats van de sojaroom.
(Indien je bouillon gezouten is, voeg je best geen extra zout toe aan de prei)

Vegan carbonara
Dit recept kun je ook makkelijk aanpassen om er een carbonara van te maken!

1. Laat de prei eventueel weg en voeg 1 tl zwart zout (kala namak) toe aan de cashew- of sojaroom.
2. Strooi er wat fijngesnipperde verse peterselie over.

Smakelijk!

 

Een gedachte over “RECEPT: Vegan pasta met prei en spekjes in roomsaus / Vegan carbonara

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s