Over mij

Sara | De Groene Keuken

Welkom op De Groene Keuken, ik ben Sara!
Hier deel ik mijn ervaringen als veganiste, recepten, recensies over (kook)boeken, restaurants en producten. Maar ook ditjes en datjes, dingen die mijn interesse opwekken. Verder hou ik er niet zo van om veel over mezelf te vertellen, maar:
–  liefhebster van (kook)boeken (randje hoarder, ik geef het toe)
–  gelukkig getrouwd
–  bediende/adoptiemoeder van honden Nick & Lenni
–  gepassioneerd over en door vegan koken
–  activiste
–  wonend ergens in Haspengouw (Limburg, BE)
–  ontzettend nieuwsgierig
–  dromend van leuke projecten in de toekomst
–  klein kind en bejaarde in één tweeëndertigjarige

Als je vragen hebt, kan je me altijd contacteren of een reactie achterlaten.
Voor samenwerking mag je me steeds een mailtje sturen.

Sara
Follow Me on Pinterest Follow Me on Instagram Follow Me on Twitter Follow Me on Facebook

17 gedachtes over “Over mij

 1. Ghiyas Somra zegt:

  Hey Sara!
  Je blog is echt super! Ik ben zelf ook gek op fotografie en die veggie-receptjes zullen nog zeer goed van pas komen nu ik nog maar recent alleen woon. Ik ben een studente in Sociaal Werk, maar ben nu in Birminham (Engeland) een stage aan het lopen bij `Brap`. Brap is een organisatie die strijd voor equality & human rights. Hier is de link van de organisatie als je meer zou willen weten! 😉 –> http://www.brap.org.uk/
  Ik post dit berichtje in naam van mijn collega, Ghiyas. Hij werd geinspireerd door de street-art foto`s uit Londen, en zou graag een van deze foto`s gebruiken als cover van een verslag. Het verslag is gecreeerd voor enkele ziekenhuizen in Londen, om de kwaliteit van hun diensten te verbeteren, met extra aandacht naar de patienten die benadeeld zouden kunnen zijn (of worden). Het zou echt super zijn als we deze afbeelding zouden kunnen gebruiken als voorpagina, aangezien deze zo aangrijpend is en in Londen zelf getrokken is! We zouden de afbeelding niet verder verkopen en naar jouw (of jullie) verwijzen als gerechtigde eigenaar. Laat je ons iets weten als je zin hebt het gezicht te zijn van ons projectje?
  Groetjes uit Birmingham! 🙂

 2. Marc zegt:

  Hallo,
  Ik ben al3 jaar vegetarisch en nu 3 jaar veganist.
  Het is vooral moeilijk als je naar een feestje moet gaan waar geen veganist eten is ,of als mijn moeder wafels of pannenkoeken gebakken heeft om dan steeds te moeten zeggen dank u terwijl ik het vroeger graag had en nu eet ik het niet meer gewoon uit principe.
  Ik ben daar ook streng in voor mezelf ofwel doe je het ofwel niet ,maar niet half.

  Ik had het ook gelezen van melk in de chocolade puur ,nochtans had ik hem voordien gekocht met het gedacht dat op de verpakking geen melk stond.
  Ik heb ook gemaild deze week naar Kraft Foeds en kreeg dit bericht hieronder.

  Geachte consument,

  U informeerde naar Cote d’Or 200 gr repen puur, u wilde weten of het recept is veranderd.

  Het recept is niet gewijzigd, er staat nu melkpoeder bij ingrediënten vermeld in verband met de kans op kruisbesmetting. Indien u dit voorheen zonder probleem at, kan dat nu dus nog. Het gaat alleen om een wijziging op de verpakking, niet van het recept.

  Wij hopen dat u hiermee voldoende geïnformeerd bent.

  Met vriendelijke groet,
  Consumentendienst
  Kraft Foods België bvba

  • Sara (The Veggie Eco-Life) zegt:

   Dag Marc,
   Super dat je al drie jaar veganist bent! Zoals je ziet ben ik zelf nog niet zo ver, maar ik wil de stap binnenkort wel maken. Nu eet ik ondertussen al vrij weinig zuivel maar helemaal weg uit mijn voedingspatroon is het nog niet. Voor mij is het makkelijker dit geleidelijk te doen. Met het weglaten van vlees en vis had ik helemaal geen probleem, maar kaas gaat wat moeilijker. Ik weet dat het, zeker voor iemand die veganistisch eet, wat gek of hypocriet klinkt, maar ik doe het liefst op mijn eigen manier (hoewel ik er zelf soms ook mijn bedenkingen over heb hoor ;)).

   Ik snap dat je voor jezelf zo streng bent, dat zal ik binnenkort ook zijn (zo is het als vegetariër zijnde ook altijd geweest). Maar ik denk dat het enkel maar positief kan zijn als iedereen al 1 of meerdere keren per week vegetarisch of, nog beter, veganistisch zou eten. Welke naam men daar dan op plakt, kan me weinig schelen, maar flexitariër of flexivegan stoort me alleszins niet.

   Zoals je misschien al gezien hebt, heb ik ondertussen ook antwoord gekregen van Kraft. Ik ben echter niet tevreden met het antwoord… Mij lijkt het dat een ingrediënt iets is wat je in de chocolade doet. Als er bijstaat bevat: melk, … (wat er ook staat bij Côte d’Or), dàt is iets wat door kruisbesmetting kan gebeuren. Er zijn in elk geval genoeg andere vegan chocolades voorhanden, die dan ook nog eens lekkerder zijn als die van Côte d’Or! 🙂

   Sara

 3. Sophie33 zegt:

  Jij hebt een cool blog die ik net heb ontdekt! Ik kom uit Sint-Truiden maar woon nu in het Mechelse. Ik blog over food & also about vegan food on my English blog: Sophies Foodie Files! Ik denk dat je mijn vegan recepten ook leuk vind!

  • Sara (degroenekeuken) zegt:

   Ik dacht ook dat ik dat heel moeilijk ging vinden Marie-An, maar uiteindelijk was het dat helemaal niet. Je haalt zoveel uit een vegan levensstijl, het voelt goed en het eten is gewoon heel erg lekker. Ik ben simpele en pure smaken heel erg gaan appreciëren!

   Heel veel succes met een transitie naar veganisme!

 4. Marie zegt:

  Hey Sara

  Ik ben al 12 jaar vegetariër en net als bij Marie-an hierboven gaat de deur naar veganisme steeds meer en meer open staan. Maar die kaas, oh boy!
  Wel al hard geminderd tegen vroeger, enkel feta en ricotta komen er nog in.
  Ik las hier over The non dairy evolution cookboek. Mijn eigen kaas maken, dat zie ik wel zitten!
  Zijn de recepten toegankelijk voor beginners? Of zijn er nog boeken die je aan kan raden?

 5. Annemieke zegt:

  Dag Sara,

  Ik heb me een tijdje terug voor jouw blog aangemeld, omdat ik erg ivan koken hou en het erg interessant en leerzaam vind.
  Door tijdgebrek heb ik er nog niet echt iets mee gedaan en kook nog veel op de manier zoals ik al die tijd heb gedaan. Toch blijf ik je graag volgen, omdat er een tijd komt dat ik niet zo druk meer ben en de tijd kan nemen voor de nieuwe gerechten!
  Heel veel succes en boeiende voortzetting.
  Hartelijke groet, Annemieke Bosch, Hillegom, Nederland

 6. irisvandamme zegt:

  Wooooow echt keioriginele en lekkere recepten! 😮 je kan gewoon een vegan resto beginnen! Zo goed da je kan koken! Ik wil werkelijk alles van je blog maken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s